4 серпня 2023, 15:00, Україна

На окупованій території Херсонщини обробляють лише близько 37% земель

Про це сказав в інтерв’ю місцевому прокремлівському медіа окупаційний «міністр сільського господарства» Херсонської області Петро Збаровський, пише Мост.

«Для нас рекорд, що за цих умов ми щось прибираємо. Зважаючи на те, що займаємося ми лише лівобережжям, збиральна площа скоротилася, але все одно — 515 тисяч гектарів, з яких ми вже обробили 58%. За сьогодні намолоченого валу маємо близько 700 тисяч тонн», — сказав колаборант.

Згідно із статистичними даними, в Херсонській області загальна площа сільськогосподарських угідь із родючими землями – 1 млн 968,4 тис. гектарів, у тому числі 1770 тис. гектарів ріллі.

З цієї площі 1 млн 396 га сільськогосподарських угідь, за даними Херсонської ОДА, розташовані на лівобережній частині області, тобто, на окупованій території. Названі Петром Збаровським 515 тисяч гектарів — лише 36,9% від площі угідь, розташованих на тимчасово підконтрольній росіянам частині області.

Тобто, не обробляється зараз 881 тис. гектарів угідь — 63,1%. І це при тому, що на лівобережні частині області з після лютого 2022 року немає активних бойових дій, а удари ЗСУ завдаються виключно по військових об’єктах окупантів.

За словами Петра Збаровського, якість лише 40% зібраного зерна відповідає нормам для продовольчої пшениці. Окупанти і раніше скаржилися на якість пшениці в Херсонській області, яка виявилася значно гіршою за очікувану.