3 серпня 2023, 10:39, ЗЗР

Способи боротьби з павутинним кліщем на сої назвав експерт

Про це повідомляє Kurkul.com з посиланням на слова менеджера з розвитку агротехнологій Центрального та Східного регіонів компанії LNZ Group Віталія Брашована.

Як пояснив фахівець, за значного заселення посівів павутинним кліщем, можна втратити близько 50% врожаю.

«Його шкодочинний вплив полягає в сприянні збільшенню транспіраційного коефіцієнта, через що відбувається відносно швидке, особливо за посушливих умов, засихання рослин. Також знижується інтенсивність фотосинтезу через виділення кліщем хлорофіл розкладаючих ферментів», — каже він.

З 14 серпня стартує LNZ Hub 6.0: аграрії побачать 205 дослідів, краш-тести та нові гібриди соняшнику і кукурудзи

Читати

За словами Віталія Брашована, сприятливими умовами для розвитку та масового збільшення популяції павутинного кліща в посівах сої є високі температури, які спостерігалися цьогоріч у липні.

Для боротьби з павутинним кліщем на сої в лінійці засобів захисту від бренду DEFENDA передбачено застосування високоселективного контактного акарициду Миральд (фенпіроксимат, 50 г/л) у нормі 0,7-1,15 л/га. Препарат можна придбати на LNZ web.

Як зазначив експерт, акарицид повністю знищує усі рухомі стадії розвитку кліща та проявляє високу овіцидну дію. Це обумовлено властивостями фенпіроксимату, який порушує процеси окислювального фосфорилювання, що призводить до повної зупинки процесів життєдіяльності та швидкої загибелі шкідників.

«Використання акарициду Миральд забезпечує «нокаут» ефект всіх стадій рослиноїдних кліщів з подальшою тривалою дією, що дає змогу максимально реалізувати продуктивний потенціал сої», — додав Віталій Брашован.