3 серпня 2017, 11:00, Урожай

На Шепетівщині збирають вцілілий після липневої негоди урожай

У районі повністю обмолочено озимий ріпак на площі 483,7 га при урожайності 2,8 т/га. Також завершили молотити горох на площі 145 га, урожайність склала 3,8 т/га, повідомляє denzadnem.com.ua.

Господарства району розпочали збирання урожаю озимої пшениці. Наразі обмолочено 1612 га культури, при середньому показнику урожайності 7,2 т/га. Найкращі показнику урожайності спостерігаються у ФГ «Агроінвестпроект-2005» урожайність — 8,5 т/га, та ТОВ «Лотівка Еліт» — 8,0 т/га.

Проте несприятливі погодні умови, які склалися в середині липня на території Шепетівського району, стали перепоною для проведення збиральних робіт.

Ураган на Хмельниччині знищив 500 га посівів
Читати по темі

Нагадаємо, 13 липня на Шепетівщині пройшли сильна злива та град. Стихія завдала значних збитків сільськогосподарським підприємствам району. Найбільше постраждали посіви озимого ріпаку, подекуди негода знищила 80% урожаю. Також втрат зазнали посіви гороху, кукурудзи та соняшника.

В цілому цьогорічними жнивами господарства Шепетівщини задоволені, показники урожайності високі, нарікають лише на липневу негоду, яка значно знизила цьогорічний валовий збір господарств району.