2 серпня 2017, 18:00, Урожай

Жнива на Тернопільщині у розпалі, погода сприяє завершенню зернозбиральної кампанії у найкоротші терміни

Загалом сільгоспвиробникам області необхідно обмолотити 123,4 тис. га культур. Озиму пшеницю вже почали обмолочувати на полях Борщівського, Заліщицького, Чортківського, Бучацького, та Теребовлянського районів. На черзі центральні й північні райони Тернопільщини, повідомляє tenews.org.ua.

Незважаючи на безсніжну зиму та холодну весну, урожай озимої пшениці очікує бути хорошим. Дотримання технологій, чергування полів, підбір високоякісного насіннєвого матеріалу та вчасно виконані агрозаходи по догляду за посівами дозволить господарствам Тернопільщини отримати достойний урожай зернових.

Загалом сільгосппідприємствами обмолочено 66,7 тис. га зернових та зернобобових культур. Валовий збір склав 316,7 тис. тонн, при середній урожайності 4,7 т/га.

Завершується обмолот озимого ріпаку, його зібрано з 37,9 тис. га, намолочено 117,9 тис. тонн олійного і технічного зерна. Бобові обмолотили 29,7 тис. га урожайність понад 3,2 т/га, озимий ячмінь звільнено з 78% площ, при середньому показнику урожайності 4,9 т/га.

Про щоденні зміни у ході збиральної кампанії, урожайність культур та обсяги цьогорічного урожаю дізнавайтеся з інтерактивного онлайн-проекту Latifundist.com «Урожай Онлайн 2017».