18 липня 2023, 13:51, Техніка

У кризові часи аграрії інвестують в інноваційну техніку — Мірненко

Скажімо, фахівці компанії Pöttinger знайомили відвідувачів з новинками, які презентують на вітчизняному ринку. І при цьому помітили інтерес до інноваційної техніки з боку аграріїв-відвідувачів, яких на подію зібралось близько 500 осіб.

«Маркетинговий рік триває у нас із серпня по серпень, відповідно наразі допрацьовуємо цей рік та потроху починаємо підбивати підсумки. Материнська компанія в Австрії має сподівання здивувати і цього року. Для України цей рік виявився дещо гіршим, ніж хотілося б, але кращим, ніж ми розраховували. Ми думали, що попит на техніку буде меншим. Однак регіони, що не є прифронтовими, розуміють, що потрібно працювати, заробляти. А для цього потрібно інвестувати. Кожен кризовий період стимулює до оновлення підходів, налагодження систем. І ми бачимо, що українське агро користується кризою, аби зробити кроки для розвитку», — зауважив  Володимир Мірненко, бренд-менеджер компанії «Пьотінгер Україна».

Зокрема із так званої «зеленої лінії» в Україну завезли першу модель нового стрічкового валкувача Mergento VT 9220.

Також у тренді зараз посівна техніка.

«Зараз ми робимо ставку на насіннєві господарства. Зокрема, пропонуємо техніку, яка рухається зі швидкістю 10-12 км/год. Тобто вона не супершвидкісна, але при цьому здійснює найвищу якість сівби, яка тільки може бути. Для господарств, що практикують наднизькі норми висіву, це може стати гарною новиною», — розповів експерт.

Він назвав ще одну новинку, нещодавно завезену в Україну, — просапний культиватор для міжрядного обробітку. За словами Володимира Мірненка, це сучасна високотехнологічна інноваційна модель. Не дешева, але на неї дуже високий попит серед вітчизняних агровиробників — як на альтернативу хімічній боротьбі з бур’янами.

«На тлі зростання цін на хімічні ЗЗР та на тлі дедалі більших складнощів у боротьбі з ними через резистентність до багатьох діючих речовин гербіцидів, аграрії більшу увагу звертають на механічний спосіб. І міжрядний культиватор в цьому випадку доволі гарна техніка», — пояснив він.

Алла Гусарова, SuperAgronom.com

Читати також: Причіпний культиватор Poettinger Terria — фахівці пояснили особливості та переваги