18 липня 2023, 09:04, Урожай

Реалізація зерна онлайн — названо 5 кроків продажу збіжжя через AGROFORUM

Про це йдеться у матеріалі «Продаж зерна онлайн — нові можливості для фермерів» на Kurkul.com.

Зазначається, що проєкту AGROFORUM з моменту запуску всього кілька тижнів, але навіть зараз, у міжсезоння, є діючі пропозиції і торги за них, а за добу платформу відвідує близько 6000 користувачів.

«Ми націлювались на хороший айтішний продукт. Розуміючи, що є певні труднощі з реалізацією зернової продукції, порушилась логістика і якраз потрібен інструмент, який об'єднав би всіх на одній платформі, дав можливість прямої комунікації. Ми повірили в цю ідею і виразили її в програмному продукті AGROFORUM», — розповів засновник проєкту Роман Білоус.

Він назвав 5 кроків, як продати зерно через AGROFORUM:

Крок 1. Реєстрація

Для реєстрації на платформі достатньо лише номеру телефону. Однак для участі в торгах акаунт необхідно верифікувати за допомогою електронного підпису ФОП або компанії, який можна отримати в податковій або АЦСКА.

Крок 2. Публікація пропозиції

Оберіть пункт «Створити лот». Там вкажіть характеристики товару, його об’єми, ціну, спосіб відвантаження.

Крок 3. Зупиніться на найвигіднішій ціні

AGROFORUM передбачає торги за товар у відкритий спосіб. Тобто всі продавці та покупці можуть спостерігати за ринком та надавати свої пропозиції по торгах.

Крок 4. Укладання smart-контракту

«Якщо люди дійшли згоди, то вони одним кліком переходять у розділ smart-контракт, де генерується договір з даними, які виникли у процесі торгів. Є можливість обрати кілька в шаблонів договорів або згенерувати по формату конструктора LEGO.  Контракт можна зробити типовим або можна генерувати під кожного контрагента. До того ж ці договори можна одразу підписати на платформі ключем ЕЦП», — розповідає засновник платформи.

Крок 5. Виконайте умови вчасно та якісно

Своєчасне та якісне виконання умов контракту впливає на репутацію. Позитивна репутація – гарант подальших успішних продажів.

Читати також: Пшениця нового врожаю буде реалізована за цінами вище минулорічних, — експерти