15 липня 2023, 09:00, Техніка

Сівалку з гібридною технологією висіву Claydon Hybrid T продемонстрували на Київщині

Про це повідомляє Traktorist.ua.

Захід організували «Асоціація виробників та споживачів бобових», АФЗУ та TVK Seed Agrocompany.

«Сівалка має 3 варіанти міжряддя для висіву різних культур — 32 см, 20 см та 15 см. Модель називається Hybrid, тобто агрегат має гібридну технологію висіву — «ноу-тілл» — прямий висів в стерню попередника, а також технології мінімального та безвідвального обробітку», — розповів Анатолій Пензін, територіальний менеджер Claydon Drills в Україні.

Як зауважив Пензін, сівалка має робочу ширину 6 м та призначена для роботи з трактором від 340 к.с., що є суттєвою перевагою, бо схожі, але 4-метрові сівалки на ринку також потребують такої потужності. Об’єм бункера — 5500 л.

«До інших переваг машини можна віднести продуктивність, а відповідно зменшення витрат аграрія. Також сівалка дозволяє зберегти структуру ґрунту, тобто ми покращуємо родючість, захищаємо поле від водної та вітрової ерозії й водночас на відміну від тих самих сівалок прямого висіву — не втрачаємо врожайність. Всі господарства, які купували нашу сівалку не мають спаду врожайності — вона, або на тому ж рівні, або краща», — пояснив Анатолій Пензін.

Він додав, що це все за рахунок того, що сівалка готує ґрунт перед посівом: попереду йде диск, який розрізає пожнивні рештки, за ним передня рихляча лапа, яка розрихлює, аерує ґрунт й створює умови для швидкого проростання насіння, а також утворює дренажний канал в якому зберігається волога.

Читайте також: Озимі ріпак і пшениця — у полі та онлайн: репортаж із CROPSTAGE на Черкащині