12 липня 2023, 15:22, Техніка

Колісний системний трактор NEXAT вперше задіяний в Україні для збирання урожаю

Про це повідомляє Traktorist.ua з посиланням на слова директор українського представництва компанії «Нексат Україна» Юрія Мрука.

За його словами, жнива в агропідприємстві розпочались в середині минулого тижня зі збирання озимого ячменю, раніше висока вологість культури не дозволяла зайти в поля.

«Це перша продана машина, яка вперше вийшла на збирання врожаю в Україні. В Європі та Америці такі машини розпочали роботу трішки раніше. Врожайність тут (на полях агрокомпанії «Кищенці») просто «скажена» й місцями, де було більше вологи, доходить до 10 т/га», — каже директор «Нексат Україна»

Під час збирання системний трактор NEXAT оснащений 15-метровою жаткою MacDon та рухається зі швидкістю 6 км/год. за середньої урожайності 8 т/га. Втрати становлять 0,6%. Продуктивність — 8 га/год. Розхід пального — близько 14 л/га.

«У нас завантаженість системного трактора під час збирання показує 50% — тобто є місце, куди ще «пхати». Ми пробували швидше їхати, але за рахунок того, що солома волога, — збільшуються втрати. Виходить, що коли солома вогка, то ротор не може витрусити повністю зерно. Я думаю, що якби солома була сухою, то ми могли б їхати не менше 8 км/год», — зауважує Юрій Мрук.

Він додав, що після збирання ячменю в агрокомпанії системним трактором NEXAT планують збирати ще пшеницю, ріпак, сою, соняшник, а на завершення сезону — кукурудзу.

Читати також: В Україні вперше посіяли кукурудзу колісним системним трактором NEXAT​