12 липня 2023, 12:15, Урожай

Урожайність 15-25 т/га можна отримати з раннього сорту ожини новозеландської селекції

Про це повідомляє компанія «ФруТек» на своїй сторінці в мережі Facebook.

Зазначається, що Карака Блек — ранньостиглий сорт ожини новозеландської селекції, виведений Харві Холлом на дослідній станції Хорт Рісерч в результаті схрещування селекційних ліній 822N71 та 822M103.

«Ягоди блискучі, щільні, видовженої циліндрично-конічної форми, приємного десертного смаку, при зборі в стадії технічної зрілості чи вирощуванні у прохолодному кліматі можуть бути дещо кислуваті. У фазі повної зрілості легко знімаються з куща, проте мають відмінну лежкість і транспортабельність. Сорт високопродуктивний, в умовах Великої Британії Карака Блек є одним з кращих ранньостиглих сортів у комерційному виробництві. Дозрівання ягід розпочинається на початку липня і триває до середини серпня», — зазначається у повідомленні.

Урожайність в середньому становить близько 15 т/га та, у деяких виробників перевищує 25 т/га, стверджують фахівці ФруТек.

І додають, що рослина середньої сили росту, формує пагони з колючками, проте завдяки великому розміру плодів збір проводиться швидко. Сорт має середню стійкість до пероноспорозу та сірої гнилі ягід.

Сорт придатний для вирощування ожини у відкритому ґрунті та в умовах каркасного плівкового укриття.

Читати також: Підвищити врожайність лохини за допомогою мульчі: практика в Південній Америці