10 липня 2023, 16:40, Технології

На Дні поля в Київській області на полях TVK Seed Agrocompany акцентували увагу на технологіях вирощування пшениці, квасолі, сої та соняшнику

Про це в коментарі SuperAgronom.com розповів Михайло Карленко, агротехнолог та управляючий TVK Seed Agrocompany. 

«Хотілось би акцентувати увагу на ярій пшениці, квасолі, сої, соняшнику, на гороху. На класичних схемах вирощування соя виглядає чудово. В нас вона вирощується з різними міжряддями: 35, 25, 12,5 см. Сіяли сою різними сівалками, без добрив, лише протруєння насіння інокулянтами, мікроелементами. Горох вже почали збирати. Були ризики, що буде осипатись через суху погоду. Але поки все нормально йде», — каже Михайло Карленко. 

Сам День поля, який відвідало близько 500 аграріїв, був присвячений плануванню вирощування різних культур — від сівби, систем захисту до технологічного процесу збирання. Було представлено багато компаній виробників насіннєвого матеріалу, добрив, біопрепаратів і техніки.

«Наше господарство розміщене на території села Ємчиха Київської області, загальна площа 1500 га. В сівозміні 9 культур: яра пшениця, гречка, гірчиця, квасоля, соя, озима пшениця, ріпак, соняшник, горох. Це і виробничі посіви, і насіння, і товарні посіви для реалізації посівного матеріалу. 24 сорта тільки сої», — розповів агротехнолог.

Як зазначив Михайло Карленко, в господарстві закуповують іноземну селекцію — супер еліту. Потім вирощують першу репродукцію, другу репродукцію, еліту і частково супереліту. 

Щодо соняшника, то тут його вирощують перший рік. 

«В цьому сезоні ми подивилися, чи все виходить, як сівалка справляється зі своїми задачами, як спрацював гербіцидний захист. І на наступний рік плануємо вже ділянки гібридизації соняшнику», — поділився планами Михайло Карленко. 

©Яна Красновська, SuperAgronom. com