10 липня 2023, 10:30, Україна

Прискорити процес відновлення АПК дозволить оновлення техніки

Про це з посиланням на дані Міністерства аграрної політики та продовольства та Центру досліджень Київської школи економіки з питань продовольства та землекористування повідомляє українська компанія-виробник сільгосптехніки Egritech.

Так, офіційний прогноз об’єму необхідних для відновлення коштів станом на початок весни мав такі показники:

  • Розмінування територій — $29,7 млрд.
  • Відбудова пошкоджених інфраструктурних об’єктів — $1,06 млрд.
  • Відновлення систем зрошування та забезпечення водними ресурсами — $8,9 млрд.
  • Закупівлі замість знищеної техніки сільськогосподарського призначення нових зразків потребують коштів у еквіваленті $2,89 млрд.

«За даними опитувань міжнародної маркетингової групи, створеної на паритетних засадах Українською Радою Бізнесу та Help-Ukraine, природний оптимізм наших фермерів є визначальним для оптимістичного погляду в майбутнє. Попри всі негаразди більшість респондентів позитивно відгукуються про поточний стан справ, але відзначають потребу у можливості доступу до донорських програм та співпраці з кредитними установами. Не менш актуальним є оновлення та поповнення технічними засобами для ведення повноцінної господарської діяльності. Сучасне ефективне обладнання буде одним з головних інструментів для прискорення процесу відновлення агропромислового комплексу», — пише джерело.