6 грудня 2016, 15:38, ЗЗР

Вперше у США дозволено використовувати дикамбу в чистому вигляді

Поки що схвалення Управління з охорони навколишнього середовища США (EPA) отримав лише один подібний препарат, але й це вважається великим кроком уперед в боротьбі з бур'янами, стійкими до інших діючих речовин, повідомляє «Ohio′s Country Journal», посилаючись на дані ЕРА.

«Без сумніву, є випадки і сценарії, в яких дикамба поліпшить контроль певних видів бур'янів, але дикамба не поверне « старі добрі часи», коли тільки були започатковані програми боротьби з бур'янами в посівах сої. Поточні очікування від цієї технології, є трохи більш оптимістичні, ніж те, що технологія насправді буде в змозі дати», — сказав доктор Аарон Хегер з Університету штату Іллінойс, коментуючи цю новину.

Дикамба досі була дозволена до використання лише в якості одного з компонентів гербіцидів, що містили дві чи більше діючі речовини. Це обмежувало максимально допустиму концентрацію небезпечної для здоров'я дикамби в робочому розчині, але дія таких гербіцидів була досить «м'якою» і вони не завжди давали бажаний ефект. Препарати на основі чистої дикамби повинні виявитись значно дієвішими, особливо до злісних кореневищних бур'янів, що вже мають стійкість до гліфосату та інших діючих речовин.