7 червня 2023, 10:35, Технології

Аналіз ґрунту як інструмент економії та оптимізації агровиробництва — відбудеться Онлайн АгроКонсиліум

Доповідачами на онлайн-події будуть представники 13 агро-лабораторій, а також 5 незалежних авторитетних агро-експертів та 1 фермер.

Організатори застосували нестандартні підходи. Як зазначив Роман Гринишин, CEO Travelite AGRO, гомогенізований зразок ґрунту з українського поля заздалегідь був надісланий у 6 українських та 7 закордонних лабораторій. За 3 дні до події результати тестів отримують усі зареєстровані учасники.

А вже під час Онлайн АгроКонсиліуму представники кожної з лабораторій нададуть вичерпну інформацію про методи тестування кожного з елементів, інструменти для гарантії якості та їхні унікальні «фішки».

Учасники матимуть змогу дізнатись, за якими стандартами кожна лабораторія-учасник аналізує кожен із актуальних елементів і чому саме за ними. Зможуть ставити запитання та обмінюватися досвідом і практиками з іншими учасниками. А найголовніше — зрозуміють філософію провідних лабораторій щодо підходів у розробці рекомендацій.

«Усі партнерські лабораторії, що задіяні в проєкті, — це авторитетні установи, кожна з яких виконує свою функцію на відмінно. Наше завдання — донести їх секрети та філософію розробки рекомендацій до широкого загалу та навчити користуватися цими даними з користю для виробництва», — наголосив Роман Гринишин.

Серед зарубіжних експертів у заході візьмуть участь:

Dr. Michael McNeal (Midwest Labs)Голова Ag Advisory Ltd. Доктор філософії з агрономії (Університет штату Айова). Агроконсультант з родючості ґрунтів, фізіології рослин та кількісної генетики; 

Dr. Bill McKibben (Logan Labs), агроном і автор 2 книг про ґрунти. Консультант з питань родючості ґрунтів з 1976 року. Закінчив Університет штату Огайо зі ступенем магістра наук з хімії ґрунтів. Власник компанії Soil Tech Inc.;

Neal Kinsey, власник і генеральний директор Kinsey Agricultural Services, Inc. Спеціалізується на відновленні родючості ґрунту для покращення врожайності за допомогою аналізу ґрунту та рослин.

Окрім згаданих результатів аналізу зразка, учасники також отримають від консультантів відповіді на багато практичних запитань, зокрема:

  • Який метод відбору ґрунту кращий, зональний чи за сіткою? 
  • Які дані слід використовувати для розподілу зон?
  • Глибина відбору проб: 6 дюймів (15,24 см) порівняно з глибшими пробами ґрунту.
  • Як часто проводити аналіз ґрунту і як його відрегулювати відповідно до сівозміни (кукурудза, соя, соняшник, ріпак, пшениця)?
  • Чи слід проводити проміжний аналіз ґрунту в сезон або додатково між плановими відборами проб ґрунту?
  • Які елементи слід тестувати на полі без історії поля порівняно з регулярним аналізом?
  • Ефективність адаптації рекомендацій щодо внесення добрив фермерами. 
  • Яку програму родючості слід використовувати?
  • Які знання та методи використовувати для аналізу родючості в полі, якщо такі є.
  • Та ін.

Реєструйтеся за посиланням: https://bit.ly/3IY5yaE

Читати також: Складаємо дієву систему удобрення. Рекомендації іноземних спеціалістів