23 травня 2023, 12:26, Добрива

На добрива попит наразі значно вищий ніж зазвичай — експерт

Про це повідомляє Latifundist.com з посиланням на слова директора з корпоративних комунікацій Group DF Олега Арестархова.

За словами Арестархова, уже за декілька тижнів можна буде точно оцінити, наскільки зросте попит через «зернову угоду».

«Проте ми вже зараз спостерігаємо аномальне явище для цього періоду традиційно низького сезону — попит значно вище звичайного. Бачимо це не лише за дзвінками та за контрактами, ми бачимо це за обсягами кредитів, які залучаються фермерськими господарствами під добрива», — сказав Арестархов.

За його словами, фермери почали активніше вивозити та продавати з елеваторів залишки врожаю минулого року. Ніхто точно не знає, чи працюватиме зернова угода через 2 місяці, але на сьогоднішній день бізнес-мета аграріїв зрозуміла: продати врожай, звільнити ємності для зберігання нового врожаю, вийти «в гроші» та зробити базові закупівлі на новий сезон.

«У такий спосіб вони хочуть захеджувати якісь ризики. З фінансової точки зору — оборотність та окупність інвестицій у добрива набагато вища. Саме зараз спостерігається поступове відновлення довгострокового планування аграріями», — зазначає Арестархов.

Нагадаємо, заводи OSTCHEM (азотний холдинг Group DFвиготовили 515,5 тис. т мінеральних добрив у 1-му кварталі 2023 року. Це на 36,2% більше, ніж за аналогічний період минулого року, коли вироблено 378,5 тис. т.

Читати також: Олег Фурманець: Результати дослідів із нормами висіву та живлення кукурудзи впроваджуємо у виробництво