19 травня 2023, 15:19, Техніка

На українському ринку з'являться причіпні моделі сівалок точного висіву Precea 9000-TCC і 12000-TCC

Нові сівалки нові Precea-TCC оснащені центральним насіннєвим бункером об'ємом 2200 л. Подача насіння з бункера до дозуючих пристроїв відбувається завдяки системі Central Seed Supply. Посівний матеріал тимчасово розміщується у невеликому запасному контейнері для кожного ряду. При досягненні максимального рівня заповнення цих розподільчих елементів, потік повітря з посівним матеріалом і подальша його подача автоматично припиняються.

 «Машина розроблена спеціально для агропідприємств, які обробляють великі площі та потребують максимально точно, швидко та якісно здійснити посів, що особливо актуально для ринку України», — йдеться у повідомленні.

Для одночасного внесення добрив Precea-TCC оснащується двосекційним бункером зі загальний об’єм якого становить 6000 л. У кожному бункері передбачено окремий дозувальний пристрій, з'єднаний з розподільчою головкою, внаслідок чого серійно пропонується функція одностороннього включення. Внесення добрив здійснюється за допомогою HD-сошника для добрив FerTeC twin.

Precea-TCC буває з 12 або 16 рядами для міжрядь 70, 75 і 80 см. Для шасі Precea пропонується телескопічна вісь. Таким чином, при роботі на полі можна змістити великогабаритні шини для проходження коліс між посівними рядами та запобігання ущільненням безпосередньо під посівними рядами. З колесами Precea-TCC, що телескопічно зсуваються, можна транспортувати громадськими дорогами при загальній ширині 3 м.

У середньостроковій перспективі асортимент сівалок поповниться також новими моделями для посіву просапних культур вузькорядним способом, зокрема, буряку, ріпаку або сої за міжряддя 45 і 50 см і кількості рядів 18 або 24.

Україна стала одним з перших полігонів, де сівалку випробовують на практиці. Наприкінці березня 2023 р. сівалка точного висіву Precea 12000-TCC з робочою шириною 12 м. прибула для практичного випробовування на базі агрокомпанії «Городище», що у Волинській обл. На сьогодні волинські агровиробники здійснюють посів технічних просапних культур сівалкою Precea 12000-TCC.

«Цього року компанія Amazone вводить на ринок новий модельний ряд швидкісних причіпних високопродуктивних сівалок точного висіву Precea-TCC, який представлений двома варіантами машин 9 і 12 м. Концепція цієї сівалки полягає в поєднанні високопродуктивності з точністю за рахунок великого центрального бункера для добрив і насіння та точного швидкісного посіву. Практика та випробування на теренах України показують, що швидкість 15 км/год. — не межа: сівалка забезпечила якісний посів навіть у надмірно зволожений ґрунт. Ми з впевненістю можемо сказати, що Precea-TCC — надійна машина для забезпечення відмінних результатів навіть у непростих умовах», — Андрій Михайленко, в.о. генерального директора «Амазоне-України».