31 липня 2017, 09:00, Україна

Страхування посівів дозволило Сварог Вест Груп мінімізувати вплив погодних умов

У інтерв’ю SuperAgronom.com головний агроном «Сварог Вест Груп» Олексій Сидорчук розповів, що господарство користується послугами страхових компаній для зменшення ризиків виробництва. Страхування посівів, на його думку, є можливістю уникнути збитків за несприятливих кліматичних умов.

«У нас були застраховані посіви усіх культур. Через посуху отримали страховий випадок по пшениці, були площі з низьким урожаєм сої, знову-таки через посуху. Цукрові буряки на частині площ вибив град. Брали аналізи ґрунту на вміст вологи у метровому шарі, надавали довідки для страхової компанії. Довелося, звісно, витратити певний час. Була досить велика переписка з представниками страхової компанії. Тобто процес насправді довгий, але виплати отримати цілком реально», — розповідає агроном.

Він радить аграріям не нехтувати таким способом уникнення ризиків, адже сільське господарство — бізнес доволі ризикований та непередбачуваний, бо дуже вже залежить від погоди та деяких інших зовнішніх факторів, що не піддаються контролю.