11 травня 2023, 15:40, Технології

Фонд мільярдера Баффета передасть Україні обладнання для збирання соняшнику

Про це йдеться в матеріалі «Говард Баффет: Найкращий шлях вперед — підтримати навіть найменших фермерів» на Kurkul.com.

«Останні 30 або 40-50 років українським фермерам довелося внести величезні корективи в роботу. Вони вийшли із колгоспної системи. Їм довелося внести зміни в те, як інвестувати та керувати своїми фермами. І тому я думаю, що вони підготовлені. Вони готові бути кращими, і це має стимулювати наш інтерес до підтримки українських фермерів», — зазначив Говард Баффет. 

Він вважає, що коли Україна відновить своє сільське господарство, американські та європейські фермери повинні мати позицію, що це їх партнери, що є місце для всіх, і їм потрібно допомогти зробити Україну сильною.

«Одна з речей, яку ми зробимо після вашої Перемоги, то це безсумнівно продовжимо інвестувати в техніки та методи ведення сільського господарства. Тут є місце для вдосконалення. Я маю на увазі, що ми дуже активно займаємось екологічним землеробством у всьому світі, навчилися робити це на маленьких і великих фермах. Ми багато досліджували. Так що роботи в цьому напрямку багато», — пояснив Говард Баффет.

Він зазначив, що українські фермери покращуватимуть своє виробництво, і це покращуватиме світ.

Також, за словами Говарда Баффета, деякі фермери, яких він зустрів, не обробляють землю.

«Звичайно, консервативні агротехнології — це набагато більше, ніж просто невідомість. Я вже поговорив із хлопцями вдома, і ми шукаємо, як доставити сюди якесь обладнання, щоб допомогти українським аграріям з соняшником. В Україні його зрізають інакше, ніж ми це робимо, і відтак на полях багато пожнивних решток. Аграрії дискують їх, але цьому є кілька альтернатив. Тож ми буквально сьогодні спілкувалися електронною поштою про те, скільки одиниць обладнання ми можемо помістити в контейнер і доставити його сюди, щоб дозволити фермерам спробувати, як це працює», — сказав аграрій. 

Тож Україні доведеться повільно впроваджувати технології та інновації.

«Ці речі працюють, і вони економлять гроші, допомагають зберегти ґрунт. І якщо є місце у світі, де фермери повинні зосередитися на збереженні свого ґрунту, то це Україна. У цьому напрямку в українців величезна перевага і варто не втрачати її», — підсумував Говард Баффет.