28 липня 2017, 18:00, Урожай

В Сварог Вест Груп надають перевагу широкому спектру культур

SuperAgromon.com дізнавався у головного агронома «Сварог Вест Груп» Олексія Сидорчука, яким чином господарству вдається вирощувати такий широкий спектр культур.

Структура посівних площ у господарстві практично не змінюється. Сіють велике різноманіття культур. Для прикладу, посіви озимого ріпаку займають 3 тис. га, 4,4 тис. га займають посіви сої, 1,5 тис. га під квасолею, 4 тис. га — гарбузи. Також господарство вирощує горох, цією культурою цьогоріч засіяли 1,2 тис. га. Показниками урожайності господарство задоволене.

«Звісно, чим більше культур вирощує господарство, тим складніше працювати. Набагато складніше, ніж з 2-3 основними культурами. Наприклад, квасоля та льон — не нові для нас культури. Ми вже їх вивчили, знаємо технологію, знаємо всі «примхи», на що потрібно звертати увагу. Тому працюємо досить успішно. Головне — обрати якісне насіння та добре вивчити технологічні аспекти вирощування», — наголошує Олексій Сидорчук.

Головний агроном господарства розповідає, що однією з найулюбленіших культуру для нього є льон олійний, цьогоріч його посіяли на площі 450 га, хоча минулого року під льон виділили 3 тис. га площі.

«Льон — культура для нас не нова, але мені подобається її вирощувати, вона непримхлива. Якщо вчасно посіяти і вчасно обробити, проблем немає», — додає Олексій Сидорчук.

Також на полях господарства цьогоріч посіяно 13 тис. га озимої пшениці, планували сіяти більше, але через посушливі погодні умови минулої осені змушені були утриматись. Озимими у господарстві задоволені, усі посіви вдало перезимували.