2 травня 2023, 15:51, Посівна

На Волині триває посівна ранніх культур, хоч дещо заважає надлишок вологи

Про це Суспільному розповів начальник обласного управління агропромислового розвитку Юрій Юрченко.

«Фактично завершено сівбу ярої пшениці, посіяно більше 5 тис. га цукрового буряка, аграрії активно включаються в сівбу сої і кукурудзи», — сказав посадовець.

На полях сільгосппідприємства «Рать» дочекалися сприятливої погоди, де вже четвертий день сіють сою.

«У ґрунті трохи вологи забагато, але нічого. Поворушили, підсохло, та й краще йде. Файна земля. Вологи то нам і треба, головне, щоб не мороз, а тепло», — каже Тракторист Григорій Сокол.

За словами механізатора Миколи Пушкарука, погодні умови проводити посівну дозволяють, проте температура повітря ще низька.

«Земля добра зараз, тільки що приморозки нічні, то я не знаю, чи воно добре, чи погано. Я думаю, що погано. Хоча вже 230 десь гектарів засіяли», — сказав працівник.

На іншому полі в Луцькому районі аграрії сіють кукурудзу. Як розповів тракторист Юрій Береза, в день засіває зерном орієнтовно 80-100 га. У полі зі сходом сонця працює вже тиждень.

«Це остання площа, то ми встигаємо в терміни все цього року. Трошки дощі нам були помішали. Люкс земля в нас, чорноземи тут, врожайність висока. Цього року трошки вологи є багато: складніше сіяти, помаліше сіємо, можна було б швидше», — каже фахівець.

Читати також: Фахівці назвали головні фактори якісної сівби цукрового буряка