27 квітня 2023, 13:30, Технології

Новітня система управління самостійно розпізнає польові роботи та створює наряди

Про це розповів директор Департаменту інтеграції Feodal Володимир Бабій в матеріалі «Feodal FMS: наряди без диспетчера й інтеграція за тиждень» на Kurkul.com.

За словами експерта, в системі не потрібно вручну створювати наряди на техніку — вона сама покаже аграрію, що робив трактор чи комбайн за день, і чи правильно він це робив. 

«Ми проти короткострокового планування, адже воно забирає чимало часу, але не підвищує ефективність роботи підприємства. Наша команда закликає користувача до довгострокового планування в розрізі сезону, від якого залежить майбутнє життя агропідприємства», — зазначив експерт.

Володимир Бабій пояснив, що навіть за допомогою найпростішого трекера (вартістю приблизно $50) система надасть користувачу інформацію про вид робіт у полі, дані щодо обсягів виконаних робіт, кількості оброблених гектарів, порушеннях технології, час роботи та час простою тощо. Алгоритми системи Feodal FMS навчені за траєкторією руху трактора, його швидкістю та положенню щодо контурів поля розпізнавати робочі процеси та автоматично створювати задачу в системі.

«В цьому й полягає унікальність системи Feodal FMS — вона навчена помічати очевидні речі та самостійно виконувати ту роботу, без диспетчерів і зайвих рухів. Система самостійно формує готовий «шляховий лист», по факту вносить усі необхідні дані. Вона виключає людський фактор, можливість помилки в даних чи спробі обману фермера. І так у всіх процесах», — пояснив експерт.

Якщо ж на підприємстві використовують або планують використовувати датчики пального, витратоміри, їх також можна під'єднати до системи. На основі цих даних, а також інформації про планові витрати пального, система покаже користувачеві понаднормові витрати, зливи пального, а сповіщення про відхилення від норм прийде на будь-який зручний месенджер у телефоні.