25 квітня 2023, 12:00, ЗЗР

Пінна формуляція пестициду і точне внесення в рядок — нова технологія вже в Україні

Як зазначається, на відміну від інших способів внесення та форм препаратів пінна формуляція технології 3Rive 3D® забезпечує тривимірне застосування пестицидів безпосередньо у рядку, тому препарат використовується рівномірно, точно та економно.

«За рахунок центрального наповнення продукт надходить до всіх рядків в однакових нормах, а пінна формуляція продукту покриває не лише кожну насінину, а й весь рядок, тим самим гарантуючи безперервну захисну зону для коріння», — розповіли фахівці «ФМС Україна».

Система 3Rive 3D® легко адаптується до більшості моделей просапних сівалок, та складається з 492 л бака для чистої води, та 113 л бака для формуляцій препаратів виключно лінійки 3RIVE 3D®. Загальний об’єм системи становить 606 л. Такої кількості робочого розчину вистачає для обробки близько 200 га за одне заповнення системи, а сам процес займає всього 10 хв, тому, заповнення систему на початку зміни дає можливість сіяти без зупинки весь день

«Система 3Rive 3D® розроблена так, щоб її використання не потребувало додаткового змішування чи вимірювання препарату, а точність обробки не залежала від швидкості. Тому застосування пестициду при посіві здійснюється однаково рівномірно, як при низьких, так і при високих швидкостях посіву», — додали фахівці.

Серед переваг системи:

  • за рахунок пінної формуляції продукт покриває не лише кожну насінину, а й весь рядок, тим самим гарантуючи безперервну захисну зону для коріння;
  • на 90% менша витрата води у порівнянні з традиційними системами внесення рідких препаратів при посіві;
  • на 86% менше ваги у порівнянні з гранулами;
  • підходить до більшості сівалок та здійснює рівномірно якісне внесення при високих швидкостях посіву (6,4–19,3 км/год);
  • на 10% більш економічно ефективний захист рослин, враховуючи витрати на пальне, робочу силу, ремонт, амортизацію та вплив підвищеної врожайності на 1 га.

Першим продуктом, який матимуть змогу в такий спосіб вносити українські аграрії, стане інсектицид БРІГЕЙД™ (біфентрин, 192 г/л), який застосовується при посіві кукурудзи проти комплексу ґрунтових шкідників та личинок західного кукурудзяного жука. Препарат контролює личинки діабротики, дротяників, паросткових мух, підгризаючих совок, личинок хрущів.