28 липня 2017, 11:30, Україна

Для отримання високих врожаїв не потрібні ЗЗР та синтетичні добрива

4 липня у Полтавській області на базі недавно відкритого Центру органічного землеробства господарство «Агроекологія» провело День поля. Kurkul.com також побував на цьому заході де й ознайомився з технологіями які застосовує ПП «Агроекологія».

Жодних синтетичних добрив господарство не використовує. Тільки продумана система сидерації та органіка з ферм. Гній перетворюється на компост, який і вносять на поля після сидерального пару. «Агроекологія» має розвинуте тваринництво — на її фермах утримують близько 7 тис. голів ВРХ. Це і забезпечує господарство гноєм.

«Проблем із забезпеченням рослин вологою теж не виникає, оскільки капілярний ґрунт запасає достатньо води як із снігу та дощів, так і завдяки атмосферній іригації», — вважає Сергій Козін, головний агроном господарства.

За словами Сергія Козіна, «Агроекологія» не використовує жодних засобів захисту рослин, в тому числі біологічних. На полях є вдосталь ентомофагів які не дадуть шкідникам критично пошкодити урожай. В господарстві ретельно підбирають сорти. Завершує справу висока біологічна активність ґрунту яка сприяє здоровому розвитку рослин — на полях навіть рештки кукурудзи швидко стають перегноєм.

Професор кафедри землеробства і агрохімії ім. В. І. Сазанова Полтавської державної аграрної академії Микола Опара підкреслює — «Агроекологія» є унікальним господарством.