22 квітня 2023, 12:00, Насіння

На українському ринку з'явився середньоранній гібрид озимого ріпаку​ ​з потенціалом урожайності 5-5,5 т/га

Про це повідомляє пресслужба компанії.

Як зазначив виробник, новий гібрид характеризується стабільно високою врожайністю на різних типах ґрунтів, а крім того має високу зимостійкість із потенціалом урожайності 5-5,5 т/га, стійкий до вилягання, розтріскування стручків і фомозу.

Зазначається, що стійкість до фомозу у гібрида обумовлена наявністю гена Rlm7. 

«Ми в BASF старанно працюємо над розробкою гібридів, які матимуть не лише цінову перевагу, високу врожайність, але й будуть високоадаптивними для вирощування у різних регіонах України. Попит на олійні не падає — у сезоні 2022–2023 озимого ріпаку висіяли на майже 1 млн га. Ми сподіваємося, що новий гібрид допоможе підтримувати практику сталого сільського господарства навіть у найскладніших умовах», — поділився керівник відділу насіння BASF Agricultural Solutions Олександр Яцик.

Як зазначалось попередньо, потенціал урожайності ІНВ1199 у виробничих умовах сягає 5,5 ц/га, про що свідчать дані досліджень у Центрі та на Заході України. Дослідження в південних регіонах теж показують гідні результати — 4,47 т/га у Запорізькій області при дрібноділянкових дослідах і 3,16 т/га на Миколаївщині у виробничих умовах.

Гібрид є стійким до низьких температур, що дає йому змогу перезимувати майже без втрати листової маси. При цьому він є і посухостійким завдяки розвитку потужного коріння, що дозволяє зберегти високий потенціал продуктивності при стресових погодних умовах. Середньоранній гібрид ріпаку має низький вміст глюкозинолатів, що позитивно позначається на якості врожаю.

Адаптивність гібрида до умов і строків посіву дає можливість вирощувати його у різних агровиробничих зонах навіть за мінімального обробітку ґрунту. 

Нагадаємо, аграріям порадили оптимальні норми висіву соняшнику.