28 липня 2017, 09:30, Урожай

Волинська область завершила жнива озимого ячменю

Про хід жнив на Волині розповів Олександр Книш, заступник начальника Департаменту АПР Волинської ОДА, повідомляє сайт установи.

За словами Олександра Книша, погодні умови поточного року спричинили певну затримку з початком жнив у області. Збирання озимого ріпаку було розпочато лише у другій декаді липня. На сьогодні обмолочено 16,2 тис. га, що становить майже 60%, при середній урожайності 3,4 т/га.

Станом на 25 липня у половині районів області вже збирають озиму пшеницю. На даний час зібрано 4 тис. га.

«У чотирьох районах області (Камінь-Каширський, Любомльський, Маневицький, Шацький) господарства приступили до збирання озимого жита. Зібрано 1,2 тис. га, що становить 4,3% від прогнозу. Середній показник урожайності по культурі становить 2,3 т/га», — повідомив Олександр Книш.

Збирання озимого тритикале розпочато у Ратнівському та Шацькому районах. В Іваничівському та Локачинському районах приступили до збирання ярого ячменю, всього обмолочено 1,3 тис. га, при середній урожайності 4,1 т/га.

В активній фазі перебуває обмолот гороху, зібрано майже 2 тис .га, при середній урожайності 43 ц/га.

Єдиним районом області де, згідно оперативної інформації, не розпочато жнивних робіт є Любешівський район.

У цілому, початок жнивної кампанії дає підстави розраховувати на валовий збір зернових на рівні минулого року.

Про щоденні зміни у ході збиральної кампанії, урожайність культур та обсяги цьогорічного урожаю дізнавайтеся з інтерактивного онлайн-проекту Latifundist.com «Урожай Онлайн 2017».