27 липня 2017, 18:30, Урожай

В Україні поступово зменшуються посівні площі під ячменем

До звітної дати в Україні зібрано 5,5 млн тонн зерна ячменю. На думку експертів показники доволі непогані, проте у порівнянні з минулими роками в Україні спостерігається тенденція до зниження площ під ячменем, повідомляє proagro.com.ua.

Цьогоріч під посівами ячменю знаходиться 2,5 млн га, що на 13% менше, ніж роком раніше, та на чверть менше, ніж п'ять років тому.

Ще одним фактором, який додає негативу до прогнозів на майбутній урожай зернової, є червнева посуха, яка панувала в більшості областей України як раз в період формування і наливу зерна ячменю. За словами головного агрометеоролога Укргідрометцентру Тетяни Адаменко, через несприятливі погодні умов в 2017 році зниження врожаю зернової може досягти 20%.

За оцінками аналітиків компанії «ПроАгро», валовий збір ячменю складе близько 7,75 млн тонн, що на 17,9% менше, ніж у попередньому сезоні.

Про щоденні зміни у ході збиральної кампанії, урожайність культур та обсяги цьогорічного урожаю дізнавайтеся з інтерактивного онлайн-проекту Latifundist.com «Урожай Онлайн 2017».