27 липня 2017, 16:00, Україна

За 10 років в Україні може не бути родючих земель

За десять років в Україні може не бути родючих земель. Держава припинила моніторинг родючості земель, що призвело до критичного зниження рівня гумусу у ґрунті. Про це розповів голова підкомітету Ради з питань соціальної політики агрокомплексу Артем Вітко, повідомляє censor.net.ua.

В деяких регіонах за останні роки рівень гумусу на полях майже зник. Майже 80 тис. га земель в Україні стає непридатними для вирощування сільськогосподарських культур.

«Сьогодні склалася катастрофічна ситуація. У зв’язку з тим, що держава припинила моніторинг родючості земель, хижацьким способом використовуються національні земельні ресурси. Земля висушується і втрачає гумус. Через десять років такого використання у нас не буде цих багатих, родючих земель», ― наголосив Артем Вітко.

Господарствам країни необхідно якомога раціональніше використовувати дані нам земельні ресурси, не виснажувати ґрунти, вносити якомога більше органічних добрив, а також стежити за сівозміною. Держава в цьому випадку зобов'язана проводити постійний моніторинг та встановити жорсткий контроль за використанням землі.