27 липня 2017, 13:00, Урожай

Урожайність зернових на Буковині подекуди сягнула відмітки у 10 т/га

У Кіцманському районі Чернівецької області урожай ранніх зернових подекуди сягає 10 т/га, повідомляє molbuk.ua

Віталій Біблюк, керівник ТОВ «Агрофірма Оршівська» розповідає, що цьогоріч погодні умови посприяли отриманню доволі високих врожаїв ранніх зернових та зернобобових культур.

«Урожайність подекуди сягає 10 т/га. Протягом дня намолочуємо 1,4 тис. тонн збіжжя. Господарство орендує 5 тис. га у семи селах: Оршівцях, Неполоківцях, Ошихлібах, Малятинцях, Іванківцях, Шишківцях та Южинцях. Жнива ми розпочали 18 липня, за сприятливих погодних умов до кінця тижня плануємо завершити збирання ранніми зерновими культурами, адже залишилося обмолотити всього 877 га», — повідомляє Віталій Васильвич.

Середній показник урожайності ранніх зернових наразі становить 8,9 т/га. Також «Агрофірма Оршівська» завершила збирання ріпаку на площі 938 га. Наразі господарство проводить підготовку полів під урожай наступного року, накопичують органічні добрива та готують ґрунт для обробітку.

Загалом у Кіцманському районі найбільш продуктивними є ТОВ «Агрофірма Оршівська», ТОВ «Валявське» та «Колосок-1». Як повідомляють у господарствах, таких високих показників урожаю вдалося досягти завдяки високоякісним сортам насіння, та засобам захисту рослин. Звичайно, багато чого залежало від цьогорічних агрокліматичних умов.