31 березня 2023, 09:06, Посівна

Обстріли не припиняються, але запорізькі аграрії виходять у поля

Наприклад, ТОВ «Аїст», що в Запорізькому районі, спеціалізується на рослинництві. На 3 тис. га вирощують зернові культури, соняшник, ріпак. Зазначається, що поля господарства розташовані на території двох громад — Михайло-Лукашівської та Комишуватської, що в зоні постійних російських обстрілів.

«З початку війни я на цьому полі витягав сім ракет із «Смерчі». Покликав піротехніків, пригнали екскаватор, повиривали їх, повкидали в причеп та відвезли на бригаду — там лежать і досі», — розповідає Михайло Фокін, керівник господарства.

Аграрій каже, що нині, в посівну-2023, сіють ячмінь та вносять добрива. Яру пшеницю цьогоріч не сіють — обмежились озимою.

Як зазначається, Михайло Фокін за фахом інженер-будівельник. Кілька років тому за власним проєктом сконструював ексклюзивний агрегат для ґрунтообробки та внесення добрив.

«Рідкі добрива йдуть на помпу, розподіляються по шлангах, комп’ютер контролює. На кожну секцію підходить шланг. Потім на кожне колесо йде шланг. Йде вприскування добрива безпосередньо в землю», — розповідає фермер.

Читати також: Подбайте про розвиток озимих культур після відновлення вегетації