10 березня 2023, 15:21, Посівна

Насіння кукурудзи та соняшнику надасть харківським аграріям Уряд Японії

Про це повідомляє пресслужба Мінагрополітики.

Зазначається, що Уряд Японії закупив насіння на суму в понад $1 млн. Воно вже доставлене на склади України, і харківські аграрії зможуть подати заявки на його отримання через Державний аграрний реєстр. 

Малі та середні агропідприємства зможуть отримати добрива для підживлення озимих

Читати

Проєкт було презентовано 9 березня 2023 р. на зустрічі з Міністром аграрної політики та продовольства України Миколою Сольським. На заході також були присутні представники Посольства Японії в Україні та Офісу Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО). 

Микола Сольський висловив вдячність японській стороні за всебічну підтримку аграрного сектору України. Крім того, Міністр домовився з японською стороною про створення навчальної програми для українських студентів на базі Харківського національного аграрного університету ім. В.В. Докучаєва в рамках обміну.

«Спільно з нашими японськими партнерами та Мінагрополітики ми змогли допомогти малим фермерам підготуватись до весняної посівної кампанії. Ми й надалі допомагатимемо українським агровиробникам критично важливими ресурсами», — сказав Голова офісу ФАО в Україні П’єр Вотьє.