7 березня 2023, 13:26, Добрива

У ДАР розпочався прийом заявок на отримання мінеральних добрив: деталі

Про це повідомляє Мінагрополітики.

У повідомленні йдеться, що агровиробники зможуть отримати по 1 тонні мінеральних добрив для підживлення озимих культур (сульфат амонію (nitrogen 21%, sulfur 24%).

Проєкт спрямований на підтримку мікро-, малих та середніх підприємств в Україні (ММСП), які мають в обробітку від 5 до 500 га та займаються вирощуванням зернових і олійних культур.

Щоб скористатися можливістю, агровиробникові необхідно подати заявку в ДАР у розділі «Доступні програми» — «Отримання від Програми USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО) добрив та насіння соняшника».

Заявку за цим конкурсом можуть подати агровиробники, які:

  • Зареєстровані як юридичні особи, або фізичні особи – підприємці, в тому числі сімейні фермерські господарства.
  • Мають загальну площу земельних ділянок у власності та/або в оренді від 5 до 500 га, розташовані в наступних областях: Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Кіровоградська, Київська, Луганська, Миколаївська, Одеська, Полтавська, Сумська, Харківська, Херсонська, Чернігівська.
  • Зареєстровані у ДАР https://www.dar.gov.ua. Заявники зможуть обрати один з трьох видів допомоги: мінеральні добрива для підживлення озимих культур або мінеральні добрива для основного та припосівного внесення на ярі культури або насіння соняшнику.
  • Відповідають іншим вимогам, зокрема не здійснюють господарську діяльність на окупованих територіях, території РФ та Республіки Білорусь; не є об’єктом санкцій відповідно до українського законодавства тощо (повний перелік вимог міститься в ДАР).

Зазначається, що учасники мають забезпечити логістику доставки добрив/насіння з обласних пунктів розподілення власним транспортом/коштом.

Проєкт здійснюється у межах Ініціативи на підтримку стійкості агросектору (Agriculture Resilience Initiative) — AGRI-Україна, започаткованої Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

Нагадаємо, для підтримки малих фермерів у прифронтових областях України організація ФАО оголоcила про початок збору заявок на отримання насіння ярих культур (пшениця, ячмінь, горох). Прийом заявок до 10 березня через ДАР.