4 березня 2023, 12:49, Техніка

Українські фермери швидко освоїли технологію зберігання зерна у рукавах, — виробник

Про це йдеться у матеріалі «Планета Пластик: попри війну ми можемо покрити 200% потреб у зернових рукавах в Україні» на Elevatorist.com.

Зазначається, що до вторгнення «Планета Пластик» покривала близько 60% ринку полімерних рукавів для зберігання зерна в Україні. На підприємстві з гордістю кажуть, що всі великі агрокомпанії користувалися саме їхніми рукавами саме.

Зараз на заводі працює 7 виробничих ліній, полімерні рукави для зберігання зерна виготовляють на трьох. «Планета Пластик» вже закупила необхідну сировину на 2023 рік і робить продукцію для нового зернового сезону.

«Я зараз не можу назвати точну цифру, скільки саме рукавів зробимо за цей рік, але з впевненістю кажу, що ми можемо покрити ринок України на 200% — можемо закрити всі потреби аграріїв, помножені на два», — стверджує Костянтин Ващенко, директор підприємства.

Фахівці назвали оптимальну вологість зерна для зберігання в полімерних рукавах

Читати

Як зазначають в компанії, через вплив війни на сільськогосподарську сферу важко прогнозувати попит на рукави. Якщо у 2022 році зацікавленість та потреба у полімерних рукавах серед аграріїв були нетипово високими, то яким буде у цьому плані 2023-й — невідомо. На це є кілька причин: незрозуміло, скільки рукавів залишилося у фермерів, що отримували за програмами підтримки, і неясно, як аграрії проведуть посівну.

Але Костянтин Ващенко відмічає, що минулого року українські фермери швидко освоїли технологію зберігання зерна у рукавах, до якої довгий період ставилися насторожено. За приблизними оцінками, у 2022 році в рукавах зберігали вже близько 15 млн т зерна.

«Раніше багатьом було дуже складно наважитися перейти з класичного зберігання. Взагалі нам всім важко переходити до чогось нового. 2022 рік дав поштовх для цього. Технологія економніша, зручніша та досить проста в освоєні і, я думаю, що всі, хто використовував зернові рукави минулого року, зрозуміли, як багато плюсів вони мають. Не просто так вже більш як 30 років увесь світ саме таким чином зберігає свої врожаї», — каже директор.