2 березня 2023, 12:00, Посівна

У «Контінентал» триває підживлення озимих культур — вихід посівів із зимівлі успішний

Про це повідомила пресслужба компанії.

Зазначається, що структура озимих в Контінентал залишається традиційною, серед посіяного — озимі пшениця, ячмінь і ріпак.

Вихід посівів із зимівлі можна оцінити як успішний: сходи перебувають у хорошому стані. Низькі температури, що спостерігалися в середині лютого, не мали критичного впливу на культури, тому у Контінентал очікують успішної динаміки вегетаційних процесів озимих у цьому сезоні.

«Операційна діяльність рухається за планом. Погода посприяла вчасному початку польових робіт, які традиційно ми розпочали із підживлення азотними добривами. Якщо говорити про технологічні процеси в цьому сезоні, то ми, звісно, зважаємо на тенденції ринку й частково переглянули системи захисту та живлення. Проте загалом планові показники урожайності культур, зокрема озимих, закладено на торішньому рівні», — розповів Віталій Ставнічук, операційний директор компанії «Контінентал».

Додається, необхідні засоби для проведення запланованих польових робіт в компанії закупили минулого сезону. Запаси добрив, загальний обсяг яких цього сезону сягнув 73 тис. тонн, повністю доставлено на склади компанії. 

Нагадаємо, у «Контінентал Фармерз Груп» цьогоріч планують зменшити посіви кукурудзи з 15% до 10%. Основна причина — елеватори.