24 лютого 2023, 12:00, Техніка

П'ять операцій за один прохід — аграрії оцінили переваги чеської сівалки BEDNAR OMEGA OO6000FL

Про це розповів директор агрокомпанії «Козацьке» Сергій Чубовський, повідомляє пресслужба BEDNAR.

«Модель BEDNAR OMEGA OO6000FL ми обрали, орієнтуючись на її можливість працювати відразу по оранці, аби обійтися без додаткового передпосівного обробітку ґрунту, — розповів Сергій Чубовський. — Ми обробляємо 2,5 тис. га землі і маємо дуже розмаїту сівозміну, яка включає усі основні для України сільгоспкультури плюс менш поширені, такі як овес та гречка»

Сівалка в господарстві працює рік. Як зазначив директор госпождарства, за цей час увесь комплекс функцій машини дав змогу досягти низки агрономічних та економічних переваг. Зокрема, польові роботи виконуються швидко, що позитивно впливає на збереження вологи в ґрунті.

«Також це дає змогу заощадити певний обсяг пального та більш раціонально використовувати дорогі мінеральні добрива», — підкреслив він.

Читайте також: Новинки сільгосптехніки, щоб почати сезон 2023: що цікавого на українському ринку?

Щодо продуктивності 6-метрової моделі, то, залежно від культури і логістики, в середньому за день господарство обробляло по 50 га, що, зі слів Сергія Чубовського, хороший результат. Про схожий результат, але при роботі на перезволоженому ґрунті, повідомив заступник директора ФГ «Мельник» Олег Мельник. До того ж, він він відмітив переваги функції припосівного внесення добрив.

«Дуже добре в конструкції OMEGA реалізована функція припосівного внесення добрив. Адже міндобрива сьогодні просто «золоті» і ми намагаємося якось заощадити, відмовившись від основного внесення. Натомість даємо по 120 кг/га гранул припосівним способом, закладаючи живлення безпосередньо в зону розвитку кореневої системи рослин», — поділився він.

Нагадаємо, фахівці порадили як відкалібрувати польовий обприскувач.