24 лютого 2023, 10:30, Посівна

У сезоні-2023 ярими культурами на Харківщині засіють 650 тис. га

Про це заявив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов, повідомляє прес-служба адміністрації.

«На наших апаратних нарадах заслуховуємо голів районів щодо цього питання. Наприклад, у Куп’янському, Харківському або Чугуївському районах — проблема в знищеній інфраструктурі та високій забрудненості полів вибухонебезпечними предметами. У Красноградському та Лозівському — ситуація інша. Тому там, де можливо, ми зобов’язані забезпечити умови щодо посівної кампанії», — зазначив О. Синєгубов.

Також він додав, що наразі в області глобального гуманітарного розмінування не проводиться. До того ж це не дозволяють погодні умови — майже всі поля вкриті шаром снігу.

«Ми забезпечимо гуманітарне розмінування. Зараз ведеться розмова з партнерами, громадськими організаціями, бізнес-структурами в тому числі, які будуть погоджені, щоб працювати на території області», — додав Олег Синєгубов.

Як нагадується, за оперативними даними департаменту агропромислового розвитку Харківської ОВА, восени 2022 р. сільськогосподарські товаровиробники області провели сівбу озимих зернових культур на загальній площі 186,8 тис. га.