9 лютого 2023, 09:00, ЗЗР

Експерти розповіли про захист соняшника та кукурудзи від бур’янів

Про це розповіли фахівці компанії LNZ Group.

Основними факторами негативного впливу є:

  1. Конкуренція за вологу, елементи живлення, та «життєвий простір» загалом.
  2. Явище алелопатії, коли кореневі виділення однієї рослини мають вплив на рослини, що живуть поряд. Особливо шкідливими для кукурудзи є злакові бур’яни, а для соняшника — з родини айстрових.
  3. Бур’яни, а точніше їх листкові пластинки, є джерелом розсіяного світла, яке містить лише частину спектру білого світла. Таким чином на лиски культурних рослин потрапляє світло низької якості, яке є джерелом енергії для фотосинтезу.

Найбільш ефективним у контролі бур’янів на ранніх етапах розвитку культури є застосування ґрунтової системи захисту.

«Для досягнення цієї мети бренд DEFENDA рекомендує застосування бакової суміші гербіцидів Сора-Нет (пропізохлор, 720 г/л) + Айдахо (тербутилазин, 500 г/л).  Сора-Нет (пропізохлор, 720 г/л) — ґрунтовий досходовий селективний гербіцид для боротьби з однорічними злаковими  та дводольними бур’янами. Цей продукт не є фітотоксичним для культури та проявляє високу ефективність дії незалежно від погодних умов. Він швидко розкладається в ґрунті на нетоксичні суміші і контролює наступні хвилі бур’янів. Найкраще себе показує у комбінації з Айдахо (тербутилазин, 500 г/л) — системний селективний гербіцид ґрунтової дії проти широкого спектра дводольних бур’янів. Продукт вирішує проблему хрестоцвітих бур’янів і не є фітотоксичним для культурних рослин», — йдеться у повідомленні.