3 лютого 2023, 12:00, Посівна

Сольський закликав ЄС допомогти Україні в проведенні посівної

Про це він заявив під час свого виступу на спільному засіданні Кабінету Міністрів України та Колегії Єврокомісії, яке вперше відбувається в Києві, повідомила прес-служба міністерства..

Наразі перед українськими аграріями стоять два основних виклики: якісно провести посівну кампанію, а також збільшити ліквідність агропродукції.

За словами Миколи Сольського, аграрії мають бути забезпечені посівним матеріалом та добривами. Це дозволить не залишити жоден гектар не засіяним. Насіння та добрива — це та допомога, якої дуже потребує агросектор України.

Також він зауважив, що українські аграрії зазнають великих збитків, бо ціна продажу зерна є досить низькою і значно подорожчала логістика. Микола Сольський додав, що Україні необхідна реалізація масштабної програми спрощеного кредитування аграріїв. Міністр звернувся до представників ЄС з проханням підтримати український АПК.

Окремо він наголосив на проблемі штучного блокування «зернової ініціативи» з боку російських інспекторів та закликав міжнародних партнерів спільно цьому зарадити.