24 липня 2017, 14:40, Україна

Найбільше зображення карти України на кукурудзяному полі. Національний рекорд

14 липня Національним реєстром рекордів України зафіксовано «Найбільше зображення карти України, вирізане в кукурудзяному полі», що розташоване у Києві на території учбово-розважального агропарку «Кукулабія», повідомляє прес-центр DuPont Pioneer.

Кукурудзяний лабіринт виріс з насіння міжнародної компанії DuPont Pioneer, яка надала для створення рекорду насіння гібриду PR37N01 та супроводжувала процес професійними консультаціями.

«Кукурудзяний лабіринт — це свого роду твір аграрного мистецтва, дуже непроста робота, яка вимагає не лише використання передової генетики насіння, але і дотримання технологій вирощування і сприятливих погодних умов. Чудова ідея нагадати, що Україна — це потужна аграрна країна, а сільське господарство може бути цікавим», — розповіла Олена Дуніна, директор DuPont Pioneer Україна.

Найбільший портрет Тараса Шевченка висіяли на рисовому полі. Національний рекорд
Читати по темі

Для створення рекордного кукурудзяного лабіринту у вигляді карти України на більше ніж 4,5 га було висіяно 640 тис. насінин середньопізнього гібриду кукурудзи PR37N01 із ФAO 390. Цей гібрид було обрано через довгий вегетаційний період та гарний «стей-грін» ефект, який дозволить лабіринту довго залишатися зеленим. В цілому для найкращого зображення насіння Pioneer було висіяне із подвійною густотою. Довжина стежок великого лабіринту складає 1,54 км.