25 січня 2023, 15:00, Україна

Ціна фуражної кукурудзи в портах зросла

Про це повідомила керівниця відділу зернових та олійних ринків ІА «АПК-Інформ» Анна Танська.

Так, індикативні ціни пропозиції на фуражну кукурудзу із поставкою в лютому з чорноморських портів на базисі FOB зросли з $250-275/т до $255-275/т.

Водночас закупівельні ціни трейдерів на вказану культуру в портах Великої Одеси та Дунаю сягнули $195-220/т СРТ-порт проти $180-220/т на тих самих умовах тижнем раніше. Нижчі ціни фіксували одиниці, однак і вести закупівлі за максимальними цінами готові були лише окремі зернотрейдингові компанії.

«Ключову підтримку цінам попри надлишкові запаси всередині країни надавали сталий попит імпортерів ЄС, стримування продажів аграріями та низькі темпи збирання зернової, питання її перезимівлі у полях і те, як це позначиться на показниках якості», — пояснила експертка.

Також вона додала, що зростанню цін сприяли перспективи скорочення посівних площ під культурою урожаю-2023, складне становище аграріїв на тлі зростання собівартості вирощування всіх без винятку культур. Однак стримуючим фактором виступає помітне скорочення темпів експорту «зерновим коридором».