13 січня 2023, 15:16, Добрива

До 2029 року зростання ринку продуктів на основі гумінових сполук зросте удвічі — прогноз

Про це повідомляється на сторінці Відверто про живлення рослин у мережі Facebook з посиланням на видання marketinsightsreports.com.

Зазначається, що ринок біостимулянтів цього типу переважно сегментується на продукти на основі: гумінових кислот, фульвокислот та гумату калію. Окрім того, існують також препарати на основі лігногуматів (відходи деревообробки), гуматів натрію, амонію тощо.

Наголошується, що як основну причину таких перспектив збільшення обсягу ринку фахівці називають серйозне хімічне навантаження на ґрунти у всьому світі, через надмірне (і часто неконтрольоване) використання хімічних ЗЗР, пестицидів, особливо в останні десятиліття.

«Хімічний спосіб боротьби зі шкідливими організмами на культурних насадженнях рослин залишається дешевшим і простішим, порівняно з біологічними методами, особливо в бідних регіонах планети, хоча ринок біопрепаратів також демонструє стабільний ріст останніми роками ($7,6 млрд в 2021. До 2030 року очікується ріст до рівня $17,34 млрд, при CAGR 9,6%). 1/3 отриманого врожаю у світі забезпечується завдяки використанню пестицидів. Біостимулянти на основі гумінових сполук знижують фітотокс від використання хімічних ЗЗР, передусім гербіцидів, та нейтралізують контамінанти (залишки д.р. пестицидів) у ґрунтовому профілі», — зазначено в повідомленні.

Читати також: Чи може біопрепарат стати альтернативою мінеральному добриву, — розповів експерт