21 липня 2017, 17:40, Урожай

Харківська область націлена на рекордний урожай зерна

Урожайність в Харківській області збільшується із року в рік, про це у коментарі Kurkul.com. повідомив голова Великобурлуцької районної державної адміністрації Віктор Слиш.

Нагадаємо, сільгоспвиробники області планували цього року зібрати рекордні для Харківщини 4,5 млн тонн зернових. Приріст урожаю у Великобурлуцькому районі підтверджує наміри аграріїв області.

Господарства південної частини району вже розпочали збирання ранніх зернових та гороху. Урожайність по району в середньому складає 30 ц/га.

«В цілому, йде збільшення врожайності з року в рік. Наш район розтягнутий із півдня на північ, і південні райони уже почали збирання ранніх зернових та гороху», ― повідомив Віктор Слиш.

У планах району за місяць зібрати близько 180 тис. тонн урожаю.

«Враховуючи подовженість району, збирання розтягнеться на місяць часу. За оцінками спеціалістів, урожайність у нас буде в середньому до 40 ц/га. По валу плануємо зібрати десь 160—180 тис. тонн разом з пізніми культурами», ― запевнив посадовець.

Наразі усі господарства району готові до проведення збиральної кампанії.

«Всі господарства забезпечені технікою, людьми, паливно-мастильними матеріалами. В залежності від того, як господарства розміщені по кліматичних умовах, плануємо в цілому завершити жнива протягом місяця», ―  додав Віктор Слиш.

Детальну інформацію стосовно кількості зібраного урожаю, середніх показників урожайності та відсотків від попередніх прогнозів по кожній з областей України дізнавайтесь з проекту «Урожай Онлайн 2017».