12 січня 2023, 09:00, Техніка

John Deere презентував технологію точного висіву, яка зменшує потребу в стартових добривах на 60%

Про це повідомляє Traktorist.ua.

Презентація новинки відбулася на технологічній виставці Consumer Electronics Show 2023 (CES 2023), яка пройшла на початку січня 2023 р. у Лас-Вегасі.

У компанії наголошують, що система допоможе фермерам економити ресурси та при цьому дотримуватися екологічних норм.

Зокрема, технологія ExactShot дозволяє скоротити кількість стартових добрив, необхідних під час сівби, більш ніж на 60%. Для точного внесення добрив при закладанні насіння в посівне ложе рішення використовує в роботі сучасні датчики, штучний інтелект, системи автоматизації та робототехніку замість того, щоб подавати безперервний потік добрив на цілий ряд.

«Крім економії таке розумне підживлення також гарантує, що поживні речовини потраплять саме в цільову зону, тобто лише на насіння культури. ExactShot використовує датчик для реєстрації моменту, коли кожна окрема насінина потрапляє у ґрунт. Коли це відбувається, система вносить лише необхідну кількість добрив близько 0,2 мл», — зазначають в компанії. 

В компанії додають, що серед інших позитивних моментів у використанні технології — запобігання або повне уповільнення росту бур'янів, придушення інших бур'янів на ділянці через голодування без підживлення, а також профілактика ризику потрапляння добрив за межі поля у водоймища, що часто відбувається при надмірному внесенні.

Нагадаємо, вітчизняний виробник презентував нову лінійку шлейфових борін Swift.