21 липня 2017, 14:40, Україна

Навчання з польової епідеміології Держпродспоживслужба проводитиме у партнерстві з США

Держпродспоживслужба разом із представниками Посольства США в Україні та Центру з контролю за захворюваннями США розглядали можливості залучення фахівців Держпродспоживслужби до тренінгів з польової епідеміології, повідомляє сайт установи.

Це питання стало предметом обговорення під час зустрічі Першого заступника Голови Держпродспоживслужби Андрія Жука, радника з громадського здоров'я Програми тренінгів з польової епідеміології Центру контролю за захворюваннями США Рефаата Ханна, начальника відділу зменшення загрози Посольства США в Україні Джоани Вінтрол та координатора з тренінгів відділу зменшення загрози Посольства США в Україні Олени Дишук.

Американська сторона повідомила, що з вересня поточного року за фінансової підтримки США планується проведення циклів спільного навчання щодо польової епідеміології для представників Міністерства охорони здоров’я України та Держпродспоживслужби всіх рівнів. Планується, що в ході даних тренінгів 90% навчання буде припадати на практичну роботу щодо польової епідеміології.

Сторони домовилися про участь фахівців Держпродспоживслужби у тренінгах з польової епідеміології та спільне напрацювання протоколу взаємодії Держпродспоживслужби та Центру громадського здоров’я МОЗ України.