5 січня 2023, 10:37, Насіння

9 зернових та 6 силосних гібридів кукурудзи UNIVERSEED — презентовано оновлений каталог 2023

Кукурудза залишається однією з найважливіших культур у світі, зазначають фахівці LNZ Group. Для успішного вирощування кукурудзи компанія пропонує гібриди канадської генетики з українським досвідом.

«Портфоліо зернових і силосних гібридів UNIVERSEED включає 15 гібридів, з ФАО від 220 до 440. Вони повністю адаптовані до українських ґрунтів і кліматичних умов, щоб аграрії мали змогу придбати високоякісне насіння кукурудзи, збільшивши шанси на отримання високих і стабільних урожаїв», — зазначено в передмові до Каталога.

Названо урожайність гібридів кукурудзи на дослідних ділянках LNZ Hub 5.0 на Волині

Читати

Зокрема, силосні гібриди вирізняються борошнистим типом зерна та додатковою облиствленістю і забезпечують на 10-12% більше засвоюваності крохмалю.

Зернові гібриди створювалися для умов складного фітосанітарного стану з високою шкодочинністю хвороб і шкідників, тож характеризуються стійкістю проти різних видів гельмінтоспоріозів, іржі, фузаріозу стебла і качанів.

«Селекція наших зернових гібридів є результатом об’єднання незалежних селекційних компаній, чия продукція складає до 15 % усього ринку насіння кукурудзи Сполучених Штатів та Канади. Гібриди, запропоновані вам, здатні закладати 16-20 рядів, залежно від групи стиглості (ФАО), з кількістю зерен у ряду понад 40. Зерно велике за розміром, зубовидного типу з високою масою 1000 зерен — 250-300 г. Наші гібриди характерні високою вологовіддачею за рахунок тонкого стрижня та зубовидного типу зерна», — наголошується в Каталозі.

Зазначається, що наявність міцного стебла з товстим восковим та епідермальним шаром та швидким формуванням високого вмісту лігніну в кінці періоду наливу зерна (фаза воскової стиглості) забезпечує високу стійкість рослин навіть при проникненні в середину стебла чи ніжки качана личинки кукурудзяного стеблового метелика.

Наголошується також, що міцне і зелене стебло на момент збирання забезпечує достатньо високу стійкість рослин під час перестою, що зменшує виробничі втрати уже вирощеного врожаю в результаті погіршення погодних умов року та пізніх строків збирання кукурудзи.

Серед зернової лінійки у 2022 році найвищу врожайність 16,4 т/га отримано по гібриду UNI3717/EXPM051 в Бучацькому районі Тернопільської області. 

А серед силосної лінійки по гібриду S3477/EXPG601 — 70,5 т/га.

Каталог гібридів кукурудзи бренду UNIVERSEED на 2023 рік можна подивитися та скачати за посиланням — https://bit.ly/3Z8974D

 

Читати також: Каталог-2023 насіння ексклюзивних гібридів соняшнику Strube вже доступний онлайн