22 грудня 2022, 10:29, Україна

Експерт розповів, чи буде попит на соняшник в сезоні 2023

Такою, зокрема, поділився керівник напрямку соняшника компанії «Штрубе Україна ГмбХ» Юрій Унрод у матеріалі: «Соняшник в сезоні 2022: хвороби, захист і перспектива на 2023 рік».

Юрій Унрод запевняє, соняшник залишиться економічно вигідним, оскільки економіка культури тримається на трьох «китах» — внутрішня переробка, споживання олії та відсутність потреби досушування.

«Зараз найбільшою проблемою вирощування будь-якої культури є витрати на логістику (або взагалі можливість будь-якої логістики внутрішньої та зовнішньої), витрати на досушування врожаю та можливість переробки. Соняшник у цих тонких питаннях має рішення і залишається економічно привабливим, незважаючи на високі ціни на транспортування. До того ж, сама олія має високі котирування цін», — аргументує фахівець.

В наступному сезоні в компанії прагнуть продовжити наукову та практичну роботу, закласти низку демонстраційних і тестових посівів для випробування гібридів Strube

«Ми віримо, що в нас вийде провести активності для фермерів як оффлайн, так і онлайн, — поділився Юрій Унрод. — Темні часи для України скоро закінчаться і ми готові зробити все, щоб аграрний потенціал країни швидко відновився та досяг нових рівнів»  

Нагадаємо, в ЄС прогнозують збільшення виробництва зернових і олійних в сезоні 2023.