14 грудня 2022, 13:31, Урожай

В агрохолдинзі KSG Agro завершили збирання врожаю кукурудзи

 Про це повідомила прес-служба компанії.

Культуру зібрали з площі 920 га. Зі слів керівника рослинницького дивізіону холдингу Дмитра Ємельченка, цьогоріч ситуацію зі збиранням ускладнила висока вологість кукурудзи.

«Цього року аграрії стикнулися з важкою ситуацією — високою вологістю кукурудзи, що є справжньою проблемою для аграріїв, адже вимагає додаткових витрат на сушіння сільгоспкультури, — розповідає Дмитро Ємельченко. — По нашому врожаю показник вологості склав 20%. Нестандартна вологість та неможливість зібрати кукурудзу в заплановані строки з-за погодних умов стали особливостями цієї збиральної кампанії».

В ході збиральної кампанії кукурудзи KSG Agro задіяв 4 комбайни: 2 John Deere та 2 CLAAS Lexion, а також 12 вантажівок для вивезення врожаю.

Деформації качанів кукурудзи та їх проростання: пояснення
Читати

В компанії зазначили, що холдинг працює за принципом вертикальної інтеграції, тож зібрана кукурудза буде використана, в тому числі й у виробництві комбікормів для стабільної роботи свинокомплексу. Крім того, безперебійна робота свинокомплексу дозволяє агрохолдингу надавати систематичну допомогу ЗСУ та медзакладам Дніпропетровщини. 

Нагадаємо, на думку експертів, кукурудза не втратить своєї перспективності в наступному сезоні.