14 грудня 2022, 10:27, Україна

Ціни на пальне до кінця грудня суттєво знизяться — прогноз

Про це повідомляє Traktorist.ua з посиланням на delo.ua.

Зокрема, засновник групи «Прайм» Дмитро Льоушкін зауважив, що турбулентність, яка спостерігалася на українському паливному ринку суттєво знизилася в другій декаді грудня.

«Шторми на Чорному морі вщухли, що дозволило організувати поставки нафтопродуктів в порти гирла Дунаю. Крім того, дощі, котрі пройшли Україною в тиждень з 5 по 11 грудня знизили активність аграріїв та перевізників і відповідно знизили їх попит на пальне», — йдеться в повідомленні.

Він додає, що на європейському паливному ринку ще спостерігається певна турбулентність: великі об'єми пального законтрактувати все ще важко, а європейські трейдери все ще торгують з високими преміями. Водночас в Україні дещо зріс попит на бензин для живлення генераторів. При цьому проблем з поставками бензину в країні поки нема.

«Я думаю, що до другої декади грудня ситуація все ще буде дещо напруженою і ціни на ринку будуть залишатися стабільними. Потім ми очікуємо зниження цін на бензин та дизельне пальне в діапазоні від 1 грн/л до 3 грн/л, в основному це буде відбуватися через зниження цін на нафту, котре ми спостерігали на минулому тижні (5-11 грудня). Далі я думаю, що на ринку буде затишшя до березня», — каже він.

Нагадаємо, в Україні з'явиться універсальний 110-сильний трактор Case IH Farmall M.