13 грудня 2022, 10:35, Урожай

Соняшник і сою завершили збирати в Агротрейд

Про це повідомила пресслужба компанії.

Зазначається, що цьогоріч аграрії Групи АГРОТРЕЙД зіткнулись з непростими умовами вирощування соняшнику. Велика кількість опадів затягнула вегетацію, потім з цієї ж причини неможливо було вчасно розпочати збирання. Складнощів додала й енергетична криза, адже через це елеваторні можливості приймання зерна обмежені. Ще одна причина — пізня сівба на територіях, які були окуповані навесні.

«Така ситуація склалась у нас на Сумщині, після звільнення територій постачальники відмовились надавати нам техніку, незважаючи на те, що вона була законтрактована. Відтак нам довелось відновити власні сівалки і запустити їх в роботу. Тож тут соняшник був дуже пізнього посіву, відповідно, він дозрівав останнім по Групі», — сказав директор агропромислового департаменту Групи АГРОТРЕЙД Олександр Овсяник.

Незважаючи на труднощі, Група АГРОТРЕЙД виконала план з вирощування соняшнику на 90%. Загалом цього року олійною було засіяно понад 10 тис. га.

Агрохолдинг також закінчив жнива сої, яку вирощували на 2,3 тис. га. І хоча вони також затягнулись через велику кількість опадів, якість зерна залишилась відмінною, а план з вирощування виконаний на 120%, повідомляє пресслужба.

Читати також: В Агротрейд посіяли понад 15 тис. га озимого ріпаку