20 липня 2017, 08:45, ЗЗР

Агрономам радять не економити на якості ЗЗР та добрив

Kurkul.com побував на Дні поля у ФГ «Кищенці», який організувала компанія «БіоДобрива» за участю популярного виробника цілого комплексу пестицидів і мікродобрив CHEMISCHE GUTER AG і дистриб’ютора провідних виробників агрохімії й насіння ДП «ТАК».

«Господарства України гідно оцінили продукти компанії CHEMISCHE GUTER AG, що надходять із заводів в Угорщині, Польщі та Казахстані. Усе завдяки тому, що пестициди нашої компанії — це не традиційна форма суспензій, а колоїдні розчини й масляні емульсії, що легше й ефективніше засвоюються», — зазначив Павло Бондаренко, директор по роботі з ключовими клієнтами CHEMISCHE GUTER AG.

Продукти компанії CHEMISCHE GUTER AG дозволяють працювати з високою біологічною ефективністю, вимагаючи в 1,5–2 рази менше діючої речовини.

«Завдяки особливій формулі, діючі речовини з наших ЗЗР рослини вбирають миттєво, швидко засвоюють, тобто продукт швидше спрацьовує», — розповідає Павло Бондаренко.

Найпопулярнішими серед продуктів компанії є: Ізоцин із групи родентицидів, комбіновані фунгіцидні протруйники Скарлет і Бенефіс, інсектициди Кінфос і Фаскорд, а також фунгіцид Титул Дуо й олійно-дисперсійний гербіцид Форвард.

Експерт Ларсу Ольсен наголошує, що на сьогодні сільгоспкультурам потрібно для реалізації свого потенціалу 17 елементів.

«Усі 17 мікроелементів дуже важливі. Якщо є дефіцит одного з них — це призводить до зниження врожайності та якості продукції. Тому слід використовувати добрива як страховку від втрат. Нагадаю, що марганець і мідь найбільше потрібні пшениці і ячменю, бор і молібден — сої та соняшнику, цинк — кукурудзі та пшениці», — говорить він.

Фахівці рекомендують агрономам робити вибір на користь надійних постачальників і виробників засобів захисту рослин та  добрива, адже «Якість не має ціни — вона безцінна».