1 грудня 2022, 15:00, Насіння

Примусові ліцензії на використання сорту рослин видаватиме Мінагрополітики

У повідомленні йдеться, що постанову «Про внесення змін до Порядку видачі примусової ліцензії на використання сорту рослин» розроблено з метою приведення у відповідність Порядку видачі примусової ліцензії на використання сорту рослин (відповідно до прийнятої постанови Кабінету Міністрів України від 15 липня 2022 р. № 798 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 19 серпня 2002 р. № 1183»).

Таким чином, з Держветфітослужби зняли повноваження щодо видачі примусових ліцензій на використання сорту. Натомість, надали їх Мінагрополітики. 

«Документ удосконалює процедуру подання заяви на отримання примусової ліцензії в Мінагрополітики, передбачає можливість подання заяви у паперовій або електронній формі засобами інформаційно-комунікаційних систем, отримання повідомлення про прийняте рішення по заяві у електронному вигляді. Проєктом постанови встановлено строки розгляду заяви, прийняття рішення, оформлення та видачі примусової ліцензії, а також підстави відмови її видачі», — повідомили в Мінагрополітики.

Примусова ліцензія на використання сорту дає право особі, яка її отримує, використовувати сорт без дозволу володільця патенту.

Нагадаємо, розпочинається реєстрація для отримання спецтехніки для завантаження зернових рукавів.