26 листопада 2022, 12:20, Техніка

У Києві презентували технологію для обприскування, що дозволяє економити 20% ЗЗР

Про це повідомляє Traktorist.ua.

Це обладнання для диференційованого внесення та обприскування у поєднанні з системою автоматичного водіння Raven RS1 та камерою візуального водіння по рядах​ Raven VSN.

Обладнання презентувала компанія Тайтен Машинері Україна. Фахівець з обладнання Raven Олександр Жовтий відмітив, що системи вже давно зарекомендували себе в Україні, їх використовують холдинги «Кернел»«МХП»«Контінетал Фармер Груп» та ін.

«Презентовані технології точного землеробства допомагають мінімізувати затрати в плані зменшення перекриттів, збільшити швидкість та підвищити якість обробки, зменшити навантаження на оператора, мінімізувати людський фактор. В середньому, якщо під'єднати водіння по рядках, паралельне водіння, автопілоти, то десь аграрії можуть зекономити в межах 20%», — розповів Олександр Жовтий, фахівець з обладнання Raven компанії Тайтен Машинері Україна.

Фахівець зауважив, що зараз більшість аграріїв обприскують поля по діагоналі, тим самим витоптують частину посівів, камера VSN допоможе позбутися цього.

«Аграрії таким чином витоптують в середньому від 2% до 4% посіву. Якщо ж фермери перейдуть на обприскування в рядки, то віртуально вони повинні ці 4% зекономити — в реаліях воно десь виходить до 2,5%. Тому, якщо порахувати 2,5% врожаю на кукурудзі, то окупність камери (при старій вартості культури) становить в межах десь 700-800 га, тобто близько $20 тис.», — пояснив він.

Спеціаліст додав, що камера працює в парі з автопілотом RS1, який приблизно окупиться аграріям за сезон.